fbpx
| Studio di Architettura e Interior Design | Consulenze Pratiche Edilizie | Servizi di Progettazione e Direzione Lavori
| Studio di Architettura e Interior Design | Consulenze Pratiche Edilizie | Servizi di Progettazione e Direzione Lavori

FAMILY HOUSE – Ponte Milvio

 

This apartment was completely torn down and reconstructed because the space lacked fluidity. The goal was to to optimize these spaces that were malfunctioning and above all not a lot of light was coming through as being part of an original 1960s building located in Ponte Milvio district, just by the renowned Villa Brasini. NOS team developed a plan that allows an interconnected living room and kitchen, which helps the space flow into a warm, unified ambiance that houses a family of four. The large windows also assist in creating an open environment due to the natural lighting that seeps into the space. The space includes an entrance, utility closet, kitchen, living room, beautiful outdoor patio, three bedrooms and three bathrooms: two bathrooms accede from the hallway and one ensuite for the master bedroom. ​

The style is inspired by the Cyclades minimalistic and fluid spirit. The young family has a special connection with this part of the world and NOS depicted this feeling in the new house. Each material has its own unique texture that is on the cold grey and warm wood palette. All the flooring is in wood rustic planks to enlarge the space excluding the wet areas. The Ile kitchen, from the new design launched by Scavolini, provides an Italian touch that is sleek and minimal to please the eye. The wood brings in a warm and rustic look, while the cool grey materials assist in modernizing the overall look of the space. The new collection Plaza from Marazzi has been chosen to emphasize the concrete grey palette. The plaster false ceilings levels help give depth to each room. NOS has designed the furniture made in chestnut wood with exposed steel, which gives the interior a feeling of flexibility, as well as allowing the family to understand and play with the various spaces. The overall feeling of the house is warm, open, fluid and luminous making it very welcome for the family to settle in. Each space has been customized with built in furniture, lights and give a sense of unity and modern feel.

 

USO:  Residenziale
DIMENSIONE: 140 sqm.
INVIARE: Flaminio, Roma
ANNO: 2021-2022
MISSIONE: funzionale, luminosità
NOS-Mappa

[/colonna]

© Copyright 2015NOS Design | Architecture Studio by NOSDESIGN

By continuing or scrolling to use the site, you agree to the use of cookies. Continuando su questo sito autorizzi l'uso dei cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close